De scholen beginnen weer en de vakantiegangers keren zongebruind terug. Aan alle vakantiegangers: Welkom terug! Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten.

Nu de vakantieperiode eindigt, begint ook het bruiloften seizoen weer. Al jarenlang heb ik de gewoonte om tijdens de zomer niet op vakantie te gaan. Enerzijds om pap de mogelijkheid en ruimte te geven om even bij te komen in Marokko (alhoewel het me opvalt dat hij ook daar toch continue aan het werk blijft) en anderzijds omdat ik intens kan genieten van ‘de stilte voor de storm’. Gezien God Nederland dit jaar zegende met heerlijke zonnige dagen (de thuisblijvers weten exact waar ik het over heb), genoot ik er deze zomer zelfs extra van. Voor ons geldt net zoals voor andere diensten die werkzaam zijn in, of rond, de trouwbranche dat de zomerperiode vaak de enige periode is waarbij je even geen extreme deadlines hebt en er wat minder volk over de vloer komt dan gedurende de rest van het jaar.

Voor ons is de zomer daarom de ideale periode om bijvoorbeeld te reflecteren op het afgelopen jaar, nieuwe dingen te bedenken of juist te focussen op de nieuwe ontwikkelingen die reeds op de planning staan. Zomer 2018 stond voor ons in teken van Kaftan Fes Bridal Styling. Ja, jullie lezen het goed! Kaftan Fes start vanaf heden ook met bridal styling. Waarom!? Heel simpel; omdat jullie het ons vroegen.

Al jarenlang krijgen wij bruidjes over de vloer die graag hun eigen jurken laten ontwerpen en naaien. Gelukkige bruiden die een bepaalde jurk in gedachten hebben die ze graag gerealiseerd zien. Het heeft iets speciaals om een bruid tot dienst te zijn. Niet dat ik het maken van jurken voor andere klanten minder leuk vind. Maar het gevoel dat je een belangrijke bijdrage levert aan één van de mooiste en belangrijkste dagen uit het leven van een persoon draagt een bepaald soort charme met zich mee.

“Jammer dat jullie geen bridal styling doen. Dan hoefde ik niet nog iemand te zoeken voor mijn haar en make up” Ik denk dat we het zeker wel minimaal 10 keer hebben horen vallen. Het moet een keer te veel zijn geweest want op een dag sprak mijn zus Kawtar mij aan. Ze zei dat het eigenlijk best absurd was dat we wel bruidsjurken maken maar geen volledige styling aanbieden. “Ik bedoel door al die fotoshoots hebben we een aardig goed netwerk van visagisten en haarstylisten opgebouwd met wie we kunnen samenwerken. Bruidsjurken maken is niet iets wat vreemd voor ons is en als de bruiden toch al jurken bij ons laten maken is het toch fijn dat ze straks niet verder hoeven te zoeken betreft make-up en haar? Plus we kunnen ook pakketten aanbieden aan de bruiden die niet hun eigen jurken willen laten maken, maar wel in een Kaftan Design jurk willen trouwen” Ze sprak iets te snel. Een eigenschap van haar die naar voren komt als ze ergens oprecht enthousiast over is.

 “Ik heb er echt gisteravond wakker van gelegen. En hoe langer ik erover nadenk hoe meer logica het krijgt.” En dat ze er echt wakker van heeft gelegen blijkt als ze me daarna overspoeld met een lange lijst aan argumenten waarom we zouden moeten uitbreiden en hoe ze de uitwerking voor haar zag. Ik moet toegeven, hoe langer ik naar haar luisterde hoe logischer het klonk. Ze had unieke ideeën waaruit duidelijk bleek dat ze echt vanuit het perspectief van de bruid had gedacht. “We zorgen ervoor dat de bruid een aparte visagiste krijgt en een aparte haarstyliste. En wat dacht je van een bijpassende mannenlijn? We kunnen de jurken en de pakken zo ontwerpen dat het een kloppend plaatje wordt. Naast een pak kunnen we ook een bruidegom jelleba lijn aanbieden wat bij de jurk aansluit. Ook op maat en naar smaak! Een totaalpakket: voor hem en voor haar!” 

Ik denk dat vooral dat laatste mijn aandacht trok. Een nieuwe uitdaging! Iets wat mede mogelijk gemaakt kan worden door pappa maar toch haar en mijn ding kon zijn. “Kawtar ik denk dat dit inderdaad kan slagen. Wel onder 1 voorwaarde. Ik bemoei me enkel met het design en de Kaftan Fes winkel. Als we dit gaan doen dan is er niemand die dit beter kan leiden dan jij!” 

Dat gesprek heeft inmiddels iets langer dan een jaar geleden plaatsgevonden. Achter de schermen zijn we hard bezig geweest met het opstellen van het juiste team, het ontwerpen van de sieraden en de proefjurken en nog veel meer. We wilden zo goed mogelijk voorbereid starten met het nieuwe avontuur. Bij de voorbereidingen zijn we continue heel bewust geweest van de hoge lat die onze vader gelegd heeft. Kaftan Fes bridal styling moet een dochterbedrijf worden dat het karakter van Kaftan Fes fashion draagt.

Inmiddels zijn we er klaar voor om opdrachten voor bruiloften die vanaf december 2018 plaatsvinden aan te nemen. We werken met een zeer ervaren en professionele styling team. We hebben ons extra gericht op service omdat we vinden dat een bridal styling niet enkel om het uiterlijk draait maar ook om het geruststellen van een bruid tijdens haar emotionele dag.

Met de website zijn we nog hard bezig maar ook deze zal spoedig samen met het lookbook van haar en make-up af zijn. Kortom: trouw jij na november? Of ken je iemand die na november trouwt? Bel of email ons en Kawtar zal je met liefde te woord staan!

Ik ben alweer bijna aan het einde van deze blog gekomen. Voor mijn volgende blogs vind ik het leuk om van jullie te horen waar jullie graag over lezen. Wat willen jullie graag weten? Waar zijn jullie al jaren nieuwsgierig naar? Willen jullie bijvoorbeeld lezen over de kaftan trends van 2018/2019? Tips en weetjes waar je de juiste hoofddoek kunt vinden? Of willen jullie juist meer lezen over de dagelijkse dingen de we in de winkel meemaken? Door jullie feedback kunnen de blogs alleen maar leuker en leuker gaan worden!  Laat het weten via instagram/snapchat/facebook of whats app (0611221492)

ps. vergeet je niet onze instagram winactie te delen? 16 september wordt de winnares bekend gemaakt en wint ze een GRATIS Kaftan. Delen, delen, delen!

With much love,

Nabila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.